Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

Liveverkkokurssit – koulutusta kustannustehokkaasti

Torstai 15.2.2018

Rocla Solutions on tarjonnut viime syksystä alkaen koulutusta myös liveverkkokursseina. Liveverkkokurssille kukin osallistuja pääsee mukaan omalta tietokoneeltaan, ja yhden koneen äärellä voi haluttaessa olla useampi osallistuja.

Kurssit toteutetaan Adobe Live Connect -palvelun avulla, ja järjestelmä toimii normaalissa verkkoselaimessa. Osallistujat näkevät ruudullaan livevideona kouluttajan sekä kurssimateriaalit, joita voivat olla esimerkiksi PowerPoint-diat, videopätkät ja kysymykset. Osallistujat kommunikoivat opettajan kanssa pääasiassa chat-keskustelun avulla. Jos osallistujien tietokoneisiin on liitetty kamera, myös he voivat halutessaan osallistua koulutukseen videoyhteydellä.

Pilotointi Algol Technicsin kanssa
Ensimmäinen liveverkkokurssien tilaaja oli Algol Technics Oy:n kunnossapitopalvelut.

– Meillä on yli 100 kunnossapitoasentajaa, jotka käyttävät asiakkaiden luona työskennellessään myös trukkeja ja henkilönostimia. Heille haluttiin tarjota koulutus, jonka avulla kaikille saadaan yhteneväinen osaaminen ja näkemys työturvallisuusasioista, kertoo huollon ja kunnossapidon palveluiden liiketoimintayksikön johtaja Harry Broman Algol Technics Oy:stä.

Yrityksellä on toimipisteitä ja työntekijöitä useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Rocla Solutionsin tarjoama liveverkkokurssi sopi hyvin koulutuksen toteutustavaksi, kun sekä kouluttaja että kurssilaiset voivat osallistua kurssille omalta työpisteeltään tai vaikka kotoa.

– Tällä tavoin koulutus saatiin järkevästi ja nopeasti toteutettua niin, ettei työntekijöiden tarvinnut olla koko päivää poissa tuottavasta asiakastyöstä, toteaa Broman.

Syksyn aikana järjestettiin viisi kurssia, ja kaikkiaan kursseilla oli 48 osallistujaa. Pilottiryhmälle järjestetystä parituntisesta pikakurssista saatujen kokemusten perusteella kurssi laajennettiin nelituntiseksi, jotta kaikki tärkeät asiat ehditään käymään kunnolla läpi kurssilla.

– Päätelaitteina testattiin tietokoneiden lisäksi tabletteja ja älypuhelimia, ja kurssille pystyi hyvin osallistumaan myös mobiililaitteilla, kertoo automaatioinsinööri Marko Peltonen, joka oli Algolin puolelta yhteyshenkilönä.

–­ Läsnäolo liveverkkokurssilla on tiivistä, kun kouluttaja tekee aina välillä kysymyksiä, joihin osallistujien pitää vastata saman tien. Kokonaisuudessaan tämä on erittäin hyvä ja joustava tapa hoitaa koulutuksen teoriaosuus. Hoidamme itse laitteiden käyttöön liittyvän perehdytyksen ja käyttöluvat, minkä jälkeen liitämme kurssilta saadun todistuksen käyttölupaan, tarkentaa Marko Peltonen.

Edullinen ratkaisu
Liveverkkokurssi on kustannustehokas ratkaisu, jossa vältytään matkustamiselta. Jos kouluttaja kiertää pitämässä muutaman hengen kursseja useilla paikkakunnilla, jo pelkistä matkapäivistä kertyy merkittävä kustannus. Liveverkkokurssin edullisuutta lisää se, että koulutussessioita tarvitsee järjestää vähemmän, kun kurssille voidaan koota osallistujia eri paikkakunnilta isommiksi ryhmiksi.

Liveverkkokurssien kehittäjänä ja vetäjänä on Rocla Solutions Oy:ssä koulutuspäällikkö Jouni Sikanen.
Hän on ollut töissä Roclassa jo 33 vuoden ajan. Sikanen on toiminut kouluttajana vuodesta 2004 asti, ja kokemusta on kertynyt jo yli 1800 trukkikurssin verran.

­– Liveverkkokurssit laajentavat koulutustarjontaamme, ja jatkossa aiomme tarjota trukinkuljettaja- ja henkilönostinkoulutusten lisäksi myös esimiesvastuukoulutusta verkossa.

­– Osallistuja saa liveverkkokurssilla samat tiedot kuin perinteisen kurssin teoriaosuudella. Trukkikorttia emme voi pelkän liveverkkokurssin perusteella myöntää, mutta kurssiin voidaan yhdistää erikseen järjestettävä ajoharjoittelu ja ajokoe joko meidän tai asiakkaan tiloissa, Sikanen kertoo.

Algol Technicsin kanssa toteutetun pilotin jälkeen liveverkkokursseja on pidetty useille muillekin yrityksille, ja osallistujilta on tullut hyvää palautetta.
– Konkareilta on tullut kiitosta siitä, että kurssin aikana saadaan lyhyessä ajassa todella tiivis paketti tietoa, ja oppituntien aikana esitetyt kysymykset pitävät huolen siitä, että opetusta tulee seurattua tiiviisti. Nuoremmat osallistujat ovat kertoneet, että verkkokurssilla he pystyvät keskittymään asiaan paremmin kuin luokkahuoneessa, toteaa Jouni Sikanen.

Jaa sivu: