Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

Rocla -pinoamistrukkeja painotalo Helprintille

Keskiviikko 18.4.2018

Mikkelissä sijaitseva painotalo Helprint sai maaliskuun lopussa käyttöönsä kuusi uutta Rocla -pinoamistrukkia.

Eurooppalaiseen CirclePrinters-konserniin kuuluva Helprint Oy on Pohjoismaiden suurin syväpaino, joka on erikoistunut suurten painosmäärien tuotantoon. Mikkelissä painetaan mm. tuote- ja myyntiluetteloita, mainospainotuotteita sekä aikakauslehtiä. Käytössä on kolme syväpainokonetta, ja työtä tehdään arkipäivisin kolmessa vuorossa.

­– Painokset vaihtelevat sadasta tuhannesta useisiin miljooniin kappaleisiin, ja työ on koko ajan aikakriittisempää. Laitteiden toimintavarmuus on meille tärkeää niin tuotannon kuin logistiikankin puolella, kertoo Helprintin tehtaanjohtaja Karo Häkkinen.

Tehokkuutta sisälogistiikkaan Roclan trukeilla

Huhtikuussa Helprint otti käyttöön kuusi uutta Rocla SSI -pinoamistrukkia. Ne korvaavat vastaavanlaiset Rocla-trukit, joista vanhimmat ovat olleet käytössä jo melkein kymmenen vuotta. Helprintillä on erittäin pitkä kokemus Roclan tuotteista, sillä ensimmäiset Rocla-trukit hankittiin yritykseen jo 1970-luvun lopulla.

Hankintaa mietittäessä käytiin läpi muitakin merkkejä, mutta Roclaan päädyttiin monestakin syystä.

– Roclan trukit ovat toimineet luotettavasti, eikä tuotanto ole kertaakaan pysähtynyt trukkien takia. Kysyimme ennen hankintapäätöstä myös trukkien käyttäjien mielipidettä. Roclan trukit ovat heille tuttuja, ja he ovat olleet kaikin puolin tyytyväisiä niihin, toteaa Karo Häkkinen.

– Yhtenäinen kalusto helpottaa huoltoa, ja toki Roclan hyvä maine ja kotimaisuus olivat nekin tärkeässä roolissa trukkitoimittajaa valittaessa, Häkkinen tarkentaa.

Helprint vuokrasi trukit pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltaan Jukotech Oy Konepalvelulta, joka hankki trukit Rocla Solutions Oy:ltä. Konepalvelu on juvalainen perheyritys, joka on erikoistunut nostokoneiden ja -laitteiden myyntiin ja huoltoon sekä laitehankintojen konsultointiin.

– Konsultoinnissa on keskeistä sellaisen ratkaisun etsiminen, joka on asiakkaan kannalta optimaalinen. Nytkin kimmoke trukkien vaihtoon lähti siitä, että huomasin vuosittaisten korjauskustannusten alkavan nousta, ja uusien trukkien hankkiminen oli Helprintin kannalta järkevämpää, kertoo Konepalvelun toimitusjohtaja Kari Autio.

Trukit kovassa käytössä lähettämössä

Helprintillä pinoamistrukkeja käytetään painokoneilta tulevien puolivalmiiden ja valmiiden painotöiden siirtoon kuormalavoilla.

­– Pinoamistrukkeja tarvitaan meillä kolmessa paikassa – painon jälkipäässä, nitomossa ja lähettämössä. Yhdeltä painokoneelta voi valmistua jopa 140 000 painotuotetta tunnissa, ja kun tuotteita lähtee meiltä maailmalle vuosittain noin 900 rekkakuormallisen verran, kiirettä riittää, Karo Häkkinen kertoo.

Varsinkin lähettämössä trukit ovat kovassa käytössä, sillä melkein kaikki valmiit tuotteet kulkevat lähettämön kautta.

– Lähettämössä trukeille kertyy ajoa selvästi enemmän kuin muissa työpisteissä, mutta koska trukit ovat samanlaisia, niitä voidaan kierrättää eri työpisteissä. Tällä tavoin pystytään pitämään huoli siitä, että trukeille kertyy käyttötunteja tasaisesti, Kari Autio kertoo.

Työmukavuuteen ja turvallisuuteen panostettu

Rocla SSI -tukipyörätrukit on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Helprintille toimitettujen trukkien kapasiteetti on 1500 kiloa ja maksimi nostokorkeus on 2500 mm, joten lavoja saadaan helposti pinottua lähettämössä kaksi päällekkäin.

Helprintin käytössä olevat pinoamistrukit ovat istuen ajettavia.

– Lähettämössä kuski on trukissa melkein koko ajan, joten istuen ajettava malli sopii meidän käyttöömme huomattavasti paremmin kuin seisten ajettava trukki, Karo Häkkinen kertoo.

– Kaikkiaan trukkien käyttäjiä on kolmisenkymmentä. Välillä kuskia vaihdetaan lennosta, joten trukkien on oltava sellaisia, että ne sopivat kaikenlaisille käyttäjille, sekä raavaimmille miehille että pienimmille naisille, Kari Autio toteaa.

Roclan istuen ajettavissa pinoamistrukeissa kuljettaja istuu turvallisesti rungon sisäpuolella, ja näkyvyys on hyvä joka suuntaan. Lisävarusteena Helprintin trukkeihin asennettiin trukin lähestymisestä varoittava bluelight-turvavalo.

– Lähettämössä trukeilla ajetaan päällekkäin pinottujen kuormalavojen välissä ja kuolleita kulmia on paljon, joten bluelight on päällä aina, kun trukki liikkuu, oli kulkusuunta mikä tahansa, kertoo Kari Autio.

Jaa sivu: