Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

ITA Nordic - Uusi trukki säästää työaikaa

Keskiviikko 23.8.2017

Metallialan sopimusvalmistaja ITA Nordic on keskittänyt trukkien hankinnan ja huollon Rocla Solutions Oy:lle.

Ruokolahden Puntalassa sijaitsevassa ITA Nordicin tuotantolaitoksessa on käytössä useita Rocla Solutionsilta hankittuja laitteita: uuden Rocla SWS12 -pinoamistrukin lisäksi käytössä on kaksi vanhempaa Roclan työntömastotrukkia, seisten ajettava Rocla SST16AC -tukipyörätrukki sekä lukuisia pumppukärryjä. Lisäksi ITA Nordicilla on ulkokäytössä yksi dieselkäyttöinen vastapainotrukki, jonka vaihtamista uudempaan yritys parhaillaan miettii. ITA Nordic käyttää trukkeja pääasiassa eurolavojen ja tuotehäkkien siirtoon.

ITA Nordicin toimitusjohtaja Tommi Matikainen on erittäin tyytyväinen viime vuonna hankitun Rocla SWS12 -pinoamistrukin toimintaan.ITA Nordic on erikoistunut erikoislujien kiinnitysosien valmistukseen. Toimitusjohtaja Tommi Matikaisen mukaan menestystarinaa on rakennettu panostamalla laatuun ja automaatioon.

– Meillä oli aikaisemmin samassa käytössä halpa ulkomainen laite, joka oli erityisesti nostoissa selvästi hitaampi kuin tämä uusi pinoamistrukki.

– Vanhan laitteen kanssa käyttäjä joutui aina odottamaan, että masto menee ylös ja tulee alas. Uusi trukki on nostoissa kolme kertaa nopeampi kuin vanha, ja laskin juuri, että säästämme uuden trukin avulla 40 tuntia työaikaa vuodessa eli yhden työviikon verran, kertoo Tommi Matikainen.  

Panostusta laatuun ja automatisointiin

ITA Nordic valmistaa koneistettuja tuotteita pääasiassa suomalaisyritysten käyttöön mm. meri-, energia- ja kaivosteollisuuteen. Suoraan vientiin tuotannosta menee noin 15 prosenttia. Erikoislujia ruuveja ja muita kiinnitystarvikkeita valmistava yritys on rakentanut menestystä panostamalla laatuun ja automatisointiin.

– Käytössä ovat sertifioidut laatu- ja ympäristöjärjestelmät, ja olemme panostaneet jo pitkään automatisointiin ja viimeisimpään teknologiaan. Meillä on käytössä FM-järjestelmä ja kahdeksan robotisoitua tuotantosolua.

–Tuotamme vuodessa noin 300 000 komponenttia asiakkaan piirustusten mukaan, ja työ vaatii erittäin suurta tarkkuutta. Osa tuotteista on sellaisia, että jokainen valmistunut kappale menee lopputarkistukseen ennen asiakkaalle lähettämistä, selventää Matikainen.  

Vuonna 1981 perustettu ITA Nordic on perheyritys, ja Tommi Matikainen omistaa yrityksen puoliksi talouspäällikkönä toimivan veljensä Mikon kanssa. Yritys muutti vuonna 2007 Ruokolahden Puntalaan kunnan omistamaan tuotantotilaan. Parhaillaan on suunnitteilla tuhannen neliön laajennus, ja uusien tuotantotilojen on tarkoitus olla käytössä ensi vuonna.

ITA Nordicissa työskentelee kaikkiaan 35 henkilöä, ja käytännössä he kaikki käyttävät myös trukkeja. Töitä tehdään pääasiassa kahdessa vuorossa, mutta robotit työskentelevät usein myös yöaikaan. Kesäkuussa 2017 päättyvän tilikauden liikevaihto on 6,4 miljoonaa euroa, jossa on kasvua 15 prosenttia.

Huolto pelaa

Trukit ovat ITA Nordicin omistuksessa, mutta yritys on solminut Rocla Solutionsin kanssa huoltosopimuksen, joka kattaa kaikki sähkökäyttöiset trukit.

­– Rocla Solutionsin huoltomekaanikko pitää huolen siitä, että laitteemme ovat kunnossa. Mitä vähemmän meidän tarvitsee puuttua tähän, sitä parempi – meille on pääasia, että laitteet on huollettu ajallaan ja kaikki toimii sujuvasti.

­– Huolto toimii nopeasti, ja jos joskus tulee jotain vikaa, niin viimeistään seuraavana päivänä huoltomekaanikko on täällä laittamassa asiat kuntoon. Olemme kaikin puolin tyytyväisiä yhteistyöhön niin huollon kuin myynninkin suhteen, tiivistää Tommi Matikainen. 

­Tutustu pinoamistrukkehin täällä.

Jaa sivu: