Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

Rocla Solutions tehnyt Green deal -sopimuksen

Tiistai 15.10.2019

Rocla Solutions teki Green dealin, sopimuksella tulee olemaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta merkittäviä vaikutuksia

sähkökäyttöisten vastapainotrukkien osuus 70 prosenttiin        

 

15.10.2019 – Rocla Solutions Oy on tehnyt green deal -sopimuksen osana laajempaa ympäristöministeriön ja Teknisen Kaupan Liitto ry:n välistä työkonealan sopimusta. Sopimuksen tarkoituksena on sitouttaa työkonealan yrityksiä etsimään keinoja päästöjen vähentämiseksi.

Rocla Solutions sitoutuu mm. edistämään sähkökäyttöisten vastapainotrukkien osuuden kasvattamista 70 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä sekä jakamaan aktiivisesti täyssähkö- ja muita vähäpäästöisiä koneita koskevia energiatehokkuus- ja päästötietoja. Yhtiö edistää myös koneiden sekä niiden osien uudelleenkäyttöä ja uudelleenvalmistusta.

 

”Meillä on ollut etuoikeus olla mukana laatimassa eurooppalaisittain uniikkia työkonealan green dealia ainoana trukkivalmistajana. Tämä on hieno mahdollisuus edistää ympäristöystävällisyyttä työkonealalla ja logistiikassa. Olemme eturivissä rakentamassa ekologisempaa tulevaisuutta. Sitoudumme siihen, että vuosittain toimittamiemme sähkökäyttöisten vastapainotrukkien osuus kasvaa nykyisestä noin 60 prosentista 70 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Kannustamme asiakkaitamme käyttämään yhä ekologisempaa trukkikalustoa”, kertoo Rocla Solutionsin liiketoiminnan kehittämisestä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Outi Kettunen.

Green deal  -sopimuksella valtio ja elinkeinoelämä pyrkivät yhdessä edistämään kestävää kehitystä ja kiertotaloutta sekä hillitsemään ilmastonmuutosta. Sopimusosapuolet sitoutuvat vapaaehtoisesti kunnianhimoisiin ja seurattaviin tavoitteisiin, joilla tähdätään ympäristön ja yhteiskunnan kannalta merkittäviin vaikutuksiin. Suomessa on noin 2,5 miljoonaa työkonetta, jotka aiheuttavat taakanjakosektorin hiilidioksidipäästöistä yhteensä noin 8 prosenttia.

 

Sertifioitu organisaatio

Kestävän kehityksen eturintamassa oleminen on tärkeää koko emoyhtiö Mitsubishi Logisnextissä. Rocla Solutionsille tuotteita valmistavat kaikki emoyhtiön tehtaat on sertifioitu ISO14001-ympäristöstandardin mukaisesti. ”Olemme kiinnittäneet jo pitkään huomiota ympäristöasioihin tuotekehityksessä, asiakasrajapinnassa ja koko toiminnassamme. Meillä on asiakaslähtöinen HSEQ-sertifikaatti, ja pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuutta kestävään logistiikkaan” sanoo Kettunen.

Suomessa kehitettävien ratkaisujen kautta on mahdollista vaikuttaa kestävään kehityksen jopa globaalissa mittakaavassa. ”Teemme innovatiivista yhteistyötä eri alojen yritysten kanssa saadaksemme aikaan laajempaa muutosta. Haluamme esimerkillämme vaikuttaa myös muiden toimintaan ja muuttaa asenteita”, toteaa Rocla Solutionsin toimitusjohtaja Jukka Viinikainen. ”Ympäristön lisäksi kannamme myös taloudellista ja sosiaalista vastuuta. Ympäristön huomioiva liiketoiminta on usein myös taloudellisesti kannattavaa.”

 

Ympäristökoulutusta ja parhaita käytäntöjä

Sitoumuksen tehneet työkonealan yritykset raportoivat suorittamistaan toimenpiteistä ja saavuttamistaan tuloksista vuosittain sitoumus2050.fi-sivustolla. ”Avoimuuteen perustuva green deal tarjoaa varmasti hyvän verkoston parhaiden vähäpäästöisyyttä ja kiertotaloutta edistävien mallien ja käytäntöjen jakamiseen”, sanoo Kettunen. ”Saamme tietoa siitä, mitä voisimme tehdä yhä paremmin.”       

Rocla Solutions osallistuu myös kestävän kehityksen koulutuspaketin rakentamiseen osana green deal  -sopimusta, yhdessä ympäristöministeriön, TKL:n ja alan muiden päätoimijoiden kanssa. Koulutus sisältää tietoa ympäristöystävällisyyden huomioimiseksi laitehankinnoissa ja käytössä sekä digitaalisuuden hyödyntämismahdollisuuksista.  

”Ekologisuus on jatkossa myös kilpailuetu, ja uskoakseni pian perusvaatimus. Edistämme kiertotaloutta, kuten esimerkiksi trukkien ja varaosien uusiokäyttöä. Ennakoiva huolto pidentää trukkien käyttöikää, ja elinkaarilaskelmamme auttavat asiakkaitamme tekemään kestävämpiä valintoja”, korostaa Kettunen. ”IoT-laitteiden avulla voimme myös edistää ympäristöystävällisyyttä. Voimme kerätä ja analysoida tietoa trukkien käytöstä, akuista sekä varaston muista laitteista, ja ohjata toimintaa kokonaisuutena tehokkaammaksi. Huoltoautoissamme käytämme aina kun mahdollista uusiutuvaa polttoainetta.”  

 

Lisätietoja:

Outi Kettunen, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Rocla Solutions Oy, puh. 0407601843, outi.kettunen@rocla.com

Jaa sivu: