Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

Trukkivuokraus on huoleton vaihtoehto

Maanantai 24.11.2014

Trukkivuokraus on huoleton ratkaisu

Vihannespörssi Oy on yksi Suomen suurimmista yksityisistä tuoretukuista. Yrityksen trukkikanta on hankittu Rocla Solutions Oy:ltä kattavalla vuokrasopimuksella.

Ravintoloille ja suurkeittiöasiakkaille tuoretuotteita toimittavan Vihannespörssin toiminta käynnistyi 19 vuotta sitten Helsingin Sörnäisissä. Yritys toimittaa päivittäin tuoretuotteita pääkaupunkiseudun lisäksi Turun, Tampereen, Hämeenlinnan, Lahden ja Porvoon alueille. Nykyisin Vihannespörssillä on Helsingin lisäksi toimipisteet myös Turussa ja Tampereella, ja kaikissa toimipisteissä kuormalavojen siirtoon käytetään Roclan toimittamia trukkeja.

Vihannespörssi toimittaa asiakkailleen laadukkaita ja tuoreita tuotteita, tarvittaessa myös pienissä erissä. Tarjolla on kaikenlaisia tuoretuotteita perunoista ja sipuleista syötäviin kukkiin, ja lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu suurtalouskeittiöiden tarvitsemia säilykkeitä. Vihannekset, hedelmät ja salaatit saa haluttaessa valmiiksi pestyinä ja pilkottuina, ja asiakkaat saavat tuotteet aina nopeasti tilauksen tehtyään.
– Yöllä kun tilaa, aamulla saa tavarat. Toimintaa meillä on käytännössä ympäri vuorokauden, toteaa Vihannespörssin Helsingin varaston esimies Visa Koskinen

Tavaraa liikkuu sisään ja ulos

Pääosa yrityksen trukkikannasta on Helsingissä, jossa on käytössä viisi Solid-lavansiirtotrukkia, yksi Solid-pinoamistrukki sekä yksi Humanic-työntömastotrukki. Ahkerimmassa käytössä ovat lavansiirtäjät, joilla hoidetaan mm. lavojen käsittely lattiatasolla ja tuotteiden siirto varastosta autoihin asiakkaille toimittamista varten.
– Normaalisti tavara lähtee eteenpäin viimeistään parin päivän sisällä siitä, kun se on tullut toimittajalta meille. Tavaraa liikkuu molempiin suuntiin koko ajan, lavansiirtäjät ovat käytössä niin yöllä, aamulla kuin päivälläkin, toteaa Visa Koskinen.

Kun lavoja tarvitsee nostaa tai hyllyttää, käytettävissä ovat pinoamistrukki ja työntömastotrukki, joiden molempien nostokorkeus on 5400 mm.
– Niillekin on tarvetta joka päivä. Raskaimmat lavakuormat ovat meillä 1200–1300 kilon luokkaa, ja painavimpien lavojen nostoon käytämme työntömastotrukkia. Lavansiirtäjillä vedämme roska-astioita, jotka ovat vielä tätäkin painavampia, Koskinen kertoo.

Vihannespörssin pinoamistrukki on käytössä myös kylmävarastossa, joten siinä käytetään pakkasen kestäviä öljyjä ja nesteitä. Myös sähkölaitteet on suojattu kylmää ja kondensaatiokosteutta vastaan.Trukkeja käyttävät Vihannespörssin Helsingin toimipisteessä melkein kaikki 30 työntekijää.
– Tarvittaessa kaikki meillä tekevät myös tätä työtä. Lavansiirtäjiä ja pumppukärryjä käyttävät käytännössä kaikki työntekijät, niin naiset kuin miehetkin, ja työntömastotrukkiakin
käyttää 10–15 henkilöä. Kuljettajista kokeneimmat opastavat uusia käyttäjiä alkuun. Trukkien kanssa ei pelleillä, ja kaikki on sujunut hyvin, kertoo Visa Koskinen.

Vihannespörssin Helsingin varasto sijaitsee väestösuojaksi rakennetussa tilassa, ja ajomatka varaston perältä lastauslaitureille on yli 100 metriä. Vihannespörssin käytössä olevat lavansiirtäjät ja pinoamistrukki on varustettu ylöstaittuvalla ajotasolla ja taittuvilla sivutuilla, jotka suojaavat kuljettajaa ajon aikana.

– Lavansiirtäjiä on helppo ajaa, ja ajotasolta pääsee helposti ja nopeasti keräämään tavaroita.  Ajotason saa nopeasti nostettua ylös silloin, kun trukkia ei hetkeen käytetä tai lastausta tehdään ahtaassa paikassa, toteaa vuorovastaava Hannu Koskinen.

Huoleton ja kattava Extended Rent -vuokraus

Vihannespörssi on hankkinut trukit Rocla Solutions Oy:ltä kattavalla vuokrasopimuksella.

– Extended Rent -sopimus sisältää niin huollot kuin vikakorjauksetkin. Asiakas maksaa kuukausivuokraa, ja me pidämme huolta, että laitteet ovat kunnossa ja käytettävissä. Vuosihuolto on kerran vuodessa tai kun tietty tuntimäärä tulee täyteen, kertoo Rocla Solutions Oy:n aluemyyntipäällikkö Juha Savela.

Rocla Solutions toimitti uudet trukit Vihannespörssille keväällä 2014. Niillä korvattiin vastaavat edellisen mallisarjan Rocla-trukit, jotka nekin oli vuokrattu samanlaisella sopimuksella.

Vihannespörssin laitteiden huoltamisesta vastaa Roclan kenttämekaanikko Mika Rantanen.
– Jos tulee jotain tarvetta pyytää hänet paikalle, riittää kun soitamme, ja hän on täällä yleensä samana päivänä, tarvittaessa illallakin. Parhaimmillaan hän on ollut paikalla puolen tunnin päästä soitosta. Olemme olleet huollon toimintaan todella tyytyväisiä.

– Vuokraus sopii meille hyvin – se on helppoa ja vaivatonta. Vaihdamme trukit noin neljän vuoden välein, eikä silloin tarvitse miettiä, mitä teemme vanhoille, käytetyille trukeille. Me teemme omat hommamme, ja Rocla hoitaa laitteet, tiivistää Visa Koskinen.

Jaa sivu: